Hızlı Arama

ÜRÜNLER

LAURETH-23

Laureth-23 beyaz veya neredeyse beyaz, pürüzlü ve higroskopik kütle, 24 °C'de renksiz veya sarımsı, viskoz bir sıvıya erir.
Laureth-23, dokuyu ve hissi iyileştirmek için birçok farklı kozmetik ve cilt bakım ürününde kullanılan sentetik bir bileşendir. 
Laureth-23 bileşenleri, etilen oksidin bir substrata eklendiği kimyasal bir reaksiyon olan etoksilasyon olarak bilinen bir işlemle üretilir. 

CAS Numarası: 9002-92-0
Moleküler Formül: (C2H4O) nC12H26O
Molekül Ağırlığı: 1199.55
EINECS Numarası: 500-002-6

Eş anlamlılar: Laureth-23, Lipocol L-23, N72LMW566G, Ethosperse LA-23, Laureth-23, Peg-23 Lauril Eter, LAURETH-23 (II), POLİOKSİETİLEN (23) LAURİL ETER, POLİOKSİETILEN 23 LAURİL ETİR, POLİOKSİL ETER, POLİOKSİL 23 LAURİL ETER (USP-RS), Brij|r L23, SENTEZ İÇİN BRIJ 35, C12E23, Yağ alkolü polioksietilen eter, GENAPOL (R) C-100, DETERJAN, GENAPOL (R) X-080, GENAPOL (R) X-080, DETERJAN, GENAPOL (R) X-100

Laureth-23, lauril alkolün sentetik bir polioksieteridir. Sayı, ortalama etilen oksit moleküllerini gösterir. 
Sayı arttıkça, fiziksel durum sıvıdan katıya değişti. 
Her laureth farklı bir fiziksel forma sahip olabilir, ancak kullanımları hemen hemen aynıdır. 

Bu durumda, substrat lauril alkoldür. 
Laureth-23, hurma çekirdeği yağında veya hindistancevizi yağında bulunabilen 12 karbon atomlu bir zincire sahip doymuş bir yağ asidi olan laurik asitten ekstrakte edilir. 
Lauril-23 ile ilişkili sayı, moleküldeki tekrar eden etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını gösterir. 

Lauril polieter bileşeninin değeri arttıkça, beyaz mumsu bir katı haline gelene kadar kıvam veya viskozite artar.
Laureth-23, lauril alkolün etoksilasyonu ile üretilen sentetik, iyonik olmayan bir yüzey aktif maddedir, yani lauril alkolün hem hidrofobik (su itici) hem de hidrofilik (su çeken) parçalara sahip bir molekül oluşturmak için etilen oksit ile reaksiyona sokulduğu anlamına gelir. 
Laureth-23 tipik olarak yaklaşık 23 etilen oksit birimi içerir, adındaki "23" buradan gelir ve bu yüksek etoksilasyon seviyesi, onu suda yüksek oranda çözünür ve yağ ve su gibi maddeler arasındaki yüzey gerilimini azaltmada etkili kılar. 

Bu özelliklerinden dolayı Laureth-23 genellikle kozmetikte, kişisel bakım ürünlerinde ve farmasötik formülasyonlarda emülgatör, çözündürücü ve koyulaştırıcı ajan olarak kullanılır, karışımları stabilize etmeye ve bileşenlerin eşit şekilde dağılmasını sağlamaya yardımcı olur. 
Laureth-23, aksi takdirde karışmayan malzemeleri karıştırma yeteneğinin değerli olduğu ve genellikle uygun konsantrasyonlarda kullanıldığında düşük tahriş potansiyeline sahip olduğu düşünülen bazı endüstriyel uygulamalarda da kullanılır.

İyonik olmayan bir yüzey aktif madde olarak polioksietilen lauril eter, mükemmel yıkama, emülsifiye etme, dağıtma, ıslatma ve çözündürme işlevlerine sahiptir. 
Aynı zamanda güçlü köpürme kabiliyeti, kolay durulama performansı ve mükemmel deterjan gösterir. 
Bu madde, çeşitli yüzey aktif maddeler arasında en düşük tahriş edici türlerden biri olarak işlev gördüğünden, genellikle hafif deterjanlar, şampuanlar (bebek şampuanları gibi), banyo losyonu, temizleme sütü ve kozmetikler için hammadde olarak seçilir. 

Ek olarak, bu kimyasal emülgatör, yumuşatıcı, ıslatıcı ajan ve köpürtücü ajan olarak işlev görebilir. 
Çözündürme işlevi açısından, bu ürünün steroid hormonlarının, benzoik asit türevlerinin ve barbitüratların çözündürülmesine yardımcı olduğu gösterilmiştir, ayrıca, yüzey aktif madde emülgatör olarak kullanıldığında, polioksietilen lauril eterin gıda uygulamaları için nanoemülsiyonların hazırlanmasında aktif bir madde olduğu kanıtlanmıştır.4

Laureth-23, lauril alkolün polioksieterleridir. 
Laureth-23 berrak, renksiz bir sıvıdır. 
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde Laureth-23, çeşitli banyo, göz, yüz, saç, temizlik ve güneş koruyucu ürünlerin formülasyonunda kullanılmaktadır.

Laureth-23 ayrıca kütikül yumuşatıcılarda, deodorantlarda ve nemlendirici ürünlerde de kullanılır.
Laureth-23'ün her ikisi de yüzey aktif madde olarak işlev görür, Laureth-4, bir yüzey düzenleyici ajan olarak işlev görürken, Laureth-23 bir yüzey aktif madde - temizleme ajanı ve bir yüzey aktif madde - çözündürücü ajan olarak işlev görür.
Laureth-23, etilen oksidin lauril alkol ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir. 

Sayısal tanımlama, moleküldeki tekrar eden etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını ifade eder. 
Laureths'in sayısal değeri arttıkça, bileşenin viskozitesi beyaz, mumsu katılar haline gelene kadar artar.
Laureth-23, su içinde yağ emülsiyonlarında kullanılan yüksek HLB'li bir emülsilatördür. Laureth-23, kozmetik ve farmasötik ürünlerde yüzey aktif madde, emülgatör ve çözündürücü olarak kullanılır. 

Laureth-23, hidrolitik ayrışmaya karşı kimyasal eylemsizliği ışığında bazı formülasyonlarda özellikle yararlıdır.
Laureth-23, etilen oksidin bir substrata eklendiği kimyasal bir reaksiyon olan etoksilasyon olarak bilinen bir işlemle üretilir.
Bu durumda, substrat lauril alkoldür. 

Laureth-23, hurma çekirdeği yağında veya hindistancevizi yağında bulunabilen 12 karbon atomlu zincire sahip doymuş bir yağ asidi olan laurik asitten elde edilir. 
Laureth-23 ile ilişkili sayı, moleküldeki tekrar eden etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını gösterir. 
Laureth bileşenlerinin sayısal değeri arttıkça, kalınlık veya viskozite beyaz, mumsu katılar haline gelene kadar artar.

Laureth-4 ve Laureth-23, lauril alkolün polioksieterleridir. 
Berrak, renksiz bir sıvıdır. 
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde Laureth-4 ve Laureth-23, çeşitli banyo, göz, yüz, saç, temizlik ve güneş koruyucu ürünlerin formülasyonunda kullanılmaktadır. 

Ayrıca kütikül yumuşatıcılarda, deodorantlarda ve nemlendirici ürünlerde de kullanılırlar.
Laureth-23, su içinde yağ emülsiyonlarında kullanılan yüksek HLB'li bir emülgatördür. 
Laureth-23, kozmetik ve farmasötik ürünlerde yüzey aktif madde, emülgatör ve çözündürücü olarak kullanım alanı bulur.  

Laureth-23, hidrolitik ayrışmaya karşı kimyasal eylemsizliği ışığında bazı formülasyonlarda özellikle yararlıdır. 
Laureth-23, lauril alkol ve 23 mol etilen oksitten hazırlanan noniyonik bir yüzey aktif maddedir. 
Laureth-23, ortalama 23 tekrar eden etilen oksit birimi içerir. 

Erime noktası: 41–45 °C (lit.)
Kaynama noktası: 100 °C (lit.)
Yoğunluk: 20 °C'de 0,99 g/mL ± 0,002 g/mL
Buhar basıncı: 20 °C'de <1 mm Hg
Kırılma indisi: n20 / D 1.461
Parlama noktası: >230°F
Depolama sıcaklığı: +30 °C'nin altında saklayın
Çözünürlük: H₂O 20 °C'de 40 mg/mL, berrak, renksiz
Form: Mumsu peletler
pKa: 0 (20 °C'de)
Renk: Beyaz
Koku: Kokusuz
pH aralığı: 5,5–7,5
pH: 5,5–7,0 (100 g/L, H₂O, 20 °C)
Biyolojik kaynak: Sentetik
Suda çözünürlük: Çözünür
Donma noktası: 35.0–40.0 °C
Fiyat: 14,7558
Kararlılık: Kararlı. Yanıcı

Laureth-23, sıvıların yüzey özelliklerini değiştirmedeki çok yönlülükleri nedeniyle hem tüketici hem de endüstriyel ürünlerde yaygın olarak kullanılan daha geniş bir etoksillenmiş yağ alkolleri ailesinin bir parçasıdır. 
Yaygın olarak hindistancevizi yağı veya hurma çekirdeği yağı gibi doğal yağlardan elde edilen bir yağ alkolü olan lauril alkolden türetilir ve daha sonra uzun bir polioksietilen zinciri vermek için çok sayıda etilen oksit molekülü ile kimyasal olarak reaksiyona sokulur. 
Bu uzun hidrofilik zincir, sudaki çözünürlüğünü büyük ölçüde arttırır ve onu özellikle kararlı su içinde yağ emülsiyonları oluşturmada etkili kılar.

Kozmetik ve kişisel bakım formülasyonlarında Laureth-23, yağ bazlı ve su bazlı bileşenlerin zaman içinde kıvamını koruyan homojen ve stabil bir karışım halinde karıştırılmasına yardımcı olduğu kremlerde, losyonlarda, saç kremlerinde ve temizleyicilerde sıklıkla bulunur. 
Ayrıca, kokular veya aktif bileşenler için bir dağıtıcı ajan olarak da işlev görebilir ve bunların ürün boyunca eşit olarak dağılmasını sağlar. 
Kozmetikteki rolüne ek olarak, bazen doku ve yayılabilirliği iyileştirmek için farmasötik topikal preparatlarda ve ayrıca düzenleyici kurumlar tarafından onaylandığında gıda ile temas eden belirli uygulamalarda kullanılır.

8-22 karbon atomuna sahip bir alkil alkolün bir etilen oksit ilave ürününün SO3 içeren bir gaz ile reaksiyona sokulduğu, böylece etilen oksit ilave ürününün sülfatlanmış bir ürününün elde edildiği bir sülfatlama aşamasını içeren bir Polioksietilen Lauril Eter üretme yöntemi ve sülfatlanmış ürünün nötralize edildiği, böylece bir sülfat elde edildiği bir nötralizasyon aşaması. 
Etilen oksit ilave ürünü, etilen oksit ilave ürününün toplam kütlesine göre kütlece %0.01 ila kütlece %1 (dahil) bir alkali metal hidroksit içerir.

Laureth-23, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan lauril alkolün polioksieterleridir. 
Laureth-23, etoksilasyon olarak bilinen bir işlemle laurik asitten türetilir, bu sayede bir substrata etilen oksit eklenir. 
Laureth-23, hurma çekirdeği yağında veya hindistancevizi yağında bulunan 12 karbon zincirine sahip doymuş bir yağ asididir. 

laureth ürünü ile ilişkili sayı (yani Laureth-4 veya Laureth-23), moleküldeki tekrar eden etilen oksit birimlerinin ortalama sayısını gösterir. 
Laureth-23 hem berrak, renksiz sıvılardır, hem de laureth bileşenlerinin sayısal değeri arttıkça, sonunda beyaz, mumsu katılar haline gelene kadar viskozite artar.
Her iki Laureth-23 de yüzey aktif madde olarak işlev görür. Yüzey aktif maddeler, iki sıvı veya sıvı ve katı gibi iki madde arasındaki yüzey gerilimini düşürür. 

Bir yüzey aktif madde molekülü, hidrofilik (suya çekilen) bir uç ve lipofilik (yağa çekilen) bir uç içerir, bu da kiri, yağları ve diğer safsızlıkları çekmesine ve askıya almasına izin verir. 
Laureth-23, yüzey aktif madde - temizleme maddesi ve yüzey aktif madde - çözündürücü ajan olarak işlev gördüğü birçok farklı temizleyicide ve vücut yıkamada kullanılır.
Emülsikasyon, Laureth-23 tarafından gerçekleştirilen başka bir işlevdir. 

Hem su hem de yağ bileşenleri içeren formülasyonlar için, ürünün çökmeye bırakılması durumunda iki fazın ayrılmasını önlemek için emülsatörler gereklidir. 
Laureth-23 gibi emülsatörler, yağ damlacıklarının dağılmasına yardımcı olacak, kıvamı artıracak ve topikal cilt bakım benetlerinin eşit dağılımını sağlayacaktır. 
Laureth-23'ün HLB değeri 16.9'dur. 10'dan büyük bir HLB, maddenin suda çözünür olduğunu gösterir ve Laureth-23 gibi yüksek HLB emülsiyonları, su içinde yağ emülsiyonlarına yol açar.

Bir yüzey aktif madde olarak Laureth-23, iki sıvı veya bir sıvı ve bir katı gibi iki madde arasındaki yüzey gerilimini düşürerek çalışır. 
Bir yüzey aktif madde molekülü, hidrofilik veya suya çekilen bir uç ve lipofilik veya yağa çekilen bir uç içerir. 
Bu, yüzey aktif maddelerin ciltte biriken yağları, kiri ve diğer yabancı maddeleri çekmesine ve askıya almasına ve bunları yıkamasına olanak tanır. 

Bu özelliklerinden dolayı Laureth-23 birçok zararlı temizleyicide ve vücut yıkamada bulunabilir.
Emülsatörler, bir formülasyon hem su hem de yağ bileşenleri içerdiğinde gereklidir. 
Su ve yağ bazlı bileşenler birlikte karıştırıldığında, iki bileşen genellikle ayrılır veya ayrılır. 

Bu sorunu çözmek için, kararlı bir ürün üretmeye yardımcı olan Laureth-23 gibi bir emülgatör eklenebilir.
Kozmetik İçerik İnceleme Uzman Paneli, bilimsel verileri değerlendirdi ve laureth bileşenlerinin kozmetik ürünlerde yalnızca tahriş edici olmayacak şekilde formüle edildiğinde güvenli olduğu sonucuna vardı. 
Bunun nedeni, laureth bileşenlerinin cildi tahriş etme potansiyeline sahip olmasıdır. 

Laureth-23, yüzde 6'ya kadar olan konsantrasyonlarda kullanıldığı için güvenli ilan edilmiştir.
Laureth-23'ün CIR Uzman Paneli tarafından onaylanmasına rağmen, bu bileşende etilen oksit varlığı konusunda endişeler vardır.
Bunun nedeni, etoksilasyon işleminin, potansiyel olarak tehlikeli bir yan ürün olan 1,4-dioksan ile kontaminasyona yol açabilmesidir. 

Aslında, 1,4-dioksan, cilde kolayca nüfuz eden bilinen bir hayvansal kanserojendir. 
Bu bileşen aynı zamanda cilt alerjileri ile de ilişkilendirilmiştir.
Bununla birlikte, üretim ve saflaştırma süreçleri ve yönergeleri, etoksilasyon yoluyla üretilen bileşenlerin güvenliğini sağlar.

Su ve yağın birbirine güzelce karışmasına yardımcı olan beyaz mumsu bir katı (emülgatör). 
Laureth-23, yağ alkolü lauril alkolünden etoksillenerek ve böylece molekülü suda çok daha çözünür hale getirilerek elde edilir. 
Aslında, Laureth-23 çoğunlukla suda çözünür ve küçük miktarlarda yağlı şeyleri su bazlı formüllere çözmek için bir çözücü görevi görür.

Laureth-23 Kullanım alanları:
Laureth-23, yağ ve su bazlı maddelerin stabil ve homojen bir karışım halinde harmanlanmasına yardımcı olmasına izin veren güçlü emülsifiye edici, çözündürücü ve yüzey aktif madde özellikleri nedeniyle çeşitli endüstrilerde yaygın olarak kullanılmaktadır. 
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, genellikle kremlere, losyonlara, şampuanlara, saç kremlerine ve yüz temizleyicilerine dahil edilir, burada yağları, kokuları ve aktif bileşenleri su fazı boyunca eşit şekilde dağıtmak için çalışır, dokunun pürüzsüz kalmasını ve ürünün zaman içinde stabil kalmasını sağlar.

Farmasötik formülasyonlarda Laureth-23, ürünün yayılabilirliğini artırmak, cilt hissini iyileştirmek ve aktif tıbbi bileşiklerin baz içinde homojen bir şekilde karışmasına yardımcı olmak için topikal merhemlerde, jellerde ve kremlerde kullanılabilir. 
Sıvı deterjanlar veya temizlik solüsyonları gibi ev ürünlerinde, yüzey gerilimini azaltmaya hizmet eder, suyun yüzeylere daha kolay yayılmasını sağlar ve kir veya yağın giderilmesini iyileştirir.

Ek olarak, belirli endüstriyel uygulamalarda Laureth-23, yağların, mumların veya hidrofobik katkı maddelerinin su bazlı çözeltilere kararlı bir şekilde dahil edilmesi gereken sistemlerde dağıtıcı ajan, ıslatıcı ajan ve çözündürücü olarak kullanılır. 
Geniş bir pH aralığında stabiliteyi koruma ve farklı sıcaklıklarda etkili kalma yeteneği, onu özellikle uzun süreli tutarlılık ve performans gerektiren formülasyonlarda değerli kılar.
Laureth-23, kan damarı malformasyonları ve mutasyonlarından muzdarip olanlarda skleroterapi tedavilerinde kullanılan farmasötik bir bileşiktir.

Laureth-23, geniş aralıklı pH stabilitesine sahip orta aralıklı bir HLB, etoksillenmiş, noniyonik lauril alkol eteridir. 
Kozmetikte vücut ve doku (nemlendirici) eklemek için emülgatör olarak, ev ürünlerinde ve yağlayıcılarda kullanılması önerilir.
Laureth-23 ayrıca, boşluğun emilimini azaltan, bulanıklığı önleyen ve doğrusallık sağlayan noniyonik bir yüzey aktif madde olarak da kullanılır.

Laureth-23 şu ürünlerde kullanılır: kozmetik ve kişisel bakım ürünleri ve yapıştırıcılar ve sızdırmazlık malzemelerinde kullanılır.
Bu maddenin çevreye salınması endüstriyel kullanımdan kaynaklanabilir: karışımların formülasyonunda kullanılır.
Laureth-23 şu ürünlerde kullanılmaktadır: ilaçlar, yağlayıcılar ve gresler ile yıkama ve temizlik ürünlerinde kullanılır.

Laureth-23 şu alanlarda kullanılır: karışımların formülasyonu ve/veya yeniden paketleme de kullanılır.
Laureth-23, plastik ürünler ve kimyasalların imalatında kullanılır.
Laureth-23'ün çevreye salınması endüstriyel kullanımdan meydana gelebilir: kapalı sistemlerde minimum salınımlı maddelerin, işleme yardımcısı ve işleme yardımcısı olarak kullanılır.

Laureth-23, Laureth-23'ün kullanım alanlarıdır: Çözücü, noniyonik emülgatör, farmasötik yardım (yüzey aktif madde), spermatisit kullanılır.
Laureth-23'ün Kullanım Alanları: Ethosperse(R) LA-4, geniş aralıklı pH stabilitesine sahip orta aralıklı bir HLB, etoksillenmiş, noniyonik lauril alkol eteridir. 
Laureth-23'ün kozmetikte vücut ve doku (nemlendirici) eklemek için bir emülgatör olarak, ev ürünlerinde ve yağlayıcılarda kullanılması önerilmektedir.

Laureth-23, büyük ölçüde yüksek etoksilasyon seviyesi ona mükemmel suda çözünürlük ve zorlu formülasyonlarda bile çok kararlı emülsiyonlar oluşturma yeteneği verdiği için, kozmetiklerin çok ötesine uzanan geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir.
Nemlendiriciler, güneş kremleri ve serumlar gibi cilt bakım ürünlerinde, yağda çözünen aktiflerin (belirli vitaminler, botanik özler veya UV filtreleri gibi) su fazı içinde eşit olarak dağılmasını sağlarken pürüzsüz, yağsız bir doku oluşturmaya yardımcı olur. 
Bu sadece ürünün stabilitesini artırmakla kalmaz, aynı zamanda aktif bileşenlerin cilde verilmesini de artırır.

Şampuanlar, saç kremleri, durulanmayan bakımlar ve saç maskeleri dahil olmak üzere saç bakım formülasyonlarında Laureth-23, bakım maddeleri, silikonlar ve doğal yağların eşit şekilde dağılmasına yardımcı olarak depolama sırasında ayrılmayı önleyebilir ve homojen bir kıvamı koruyabilir. 
Laureth-23 ayrıca ürün uygulandığında daha yumuşak, daha ipeksi bir his vererek tüketicinin ürün kalitesi algısını geliştirir.
Farmasötik alanda, topikal kremlerde, transdermal dağıtım sistemlerinde ve ilaçlı losyonlarda kullanılır, burada terapötik ajanların baz içinde eşit şekilde süspanse edilmesini veya çözülmesini sağlayarak dozaj tutarlılığını iyileştirir.

Endüstriyel ve evsel temizlik ürünlerinde Laureth-23, yüksek verimli bir emülgatör ve ıslatıcı madde olarak işlev görerek temizlik işlemleri sırasında hidrofobik kirlerin, yağların ve cilaların daha etkili bir şekilde parçalanmasını ve uzaklaştırılmasını sağlar. 
Laureth-23 ayrıca, boyama veya terbiye işleminden önce liflerin eşit şekilde ıslatılmasına yardımcı olduğu, eşit renklenme ve işlem penetrasyonu sağladığı tekstil işlemede de kullanılır.
Ek olarak, özel imalatta Laureth-23, emülsifiye edici ve stabilize edici yeteneklerinin, dalgalı depolama koşullarında bile bileşenlerin zaman içinde faz ayrılmasını önlediği boyalar, kaplamalar ve cilalar için formülasyonlarda bulunabilir.

Laureth-23 Güvenlik profili:
Laureth-23'ün genellikle düşük bir akut toksisite profiline sahip olduğu kabul edilir, ancak birçok yüzey aktif madde gibi, özellikle yüksek konsantrasyonlarda kullanılırsa, kırık veya hassas cilde uygulanırsa veya gözlerle uzun süreli temas varsa, belirli koşullar altında tahrişe neden olabilir. 
Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, genellikle bu riskleri en aza indirecek kadar düşük seviyelerde kullanılır, ancak ham, seyreltilmemiş formda Laureth-23, özellikle önceden var olan cilt hassasiyetleri veya egzama gibi rahatsızlıkları olan kişilerde hafif ila orta derecede cilt tahrişine, kuruluğa veya kızarıklığa neden olabilir.

Konsantre Laureth-23 ile göz teması geçici rahatsızlık, kızarıklık ve sulanmaya neden olabilir ve bu etkiler genellikle geri dönüşümlü olsa da, uzun süreli tahrişi önlemek için kapsamlı durulama gereklidir. 
Sıvı veya krem ürünlerde normal kullanım altında soluma tehlikeleri minimum düzeydedir, ancak havadaki sis veya aerosol haline getirilmiş formların solunması - örneğin üretim sırasında - solunum yollarını potansiyel olarak tahriş edebilir.

Çevresel açıdan bakıldığında, Laureth-23 standart koşullar altında biyolojik olarak parçalanabilir, ancak su yollarına giren büyük miktarlar, hücre zarlarını bozarak ve balıklarda ve omurgasızlarda oksijen transferini etkileyerek suda yaşayan organizmalar için hala bir tehlike oluşturabilir. 
ABD Kozmetik İçerik İnceleme (CIR) Uzman Paneli ve Avrupa Komisyonu'nun Tüketici Güvenliği Bilimsel Komitesi (SCCS) gibi düzenleyici kurumlar, Laureth-23'ün uygun şekilde formüle edildiğinde kozmetikte kullanım için güvenli olduğunu belirlemiştir, ancak aynı zamanda etoksilasyon işlemi sırasında ortaya çıkabilecek 1,4-dioksan gibi safsızlıkların kontrol edilmesi ihtiyacını da vurgulamaktadırlar.  eser seviyelerin üzerinde mevcutsa potansiyel bir kanserojendir.

  • Paylaş !
E-BÜLTEN