Hızlı Arama

ÜRÜNLER

ALFA HİDROKSİ ASİTLER (AHA'LER)


Alfa hidroksi asitler (AHA'lar), cilt bakımında kimyasal peeling olarak yaygın olarak kullanılan bitki ve hayvan kaynaklı asitler grubudur.
Bu suda çözünebilen asitler, ölü cilt hücrelerini cilt yüzeyinde birbirine bağlayan "yapıştırıcıyı" çözerek etki gösterir.
Bu bağları kırarak, alfa hidroksi asitler (AHA'lar) ölü hücrelerin zahmetsizce dökülmesini teşvik eder ve yeni, daha parlak ve daha eşit pigmentli cilt hücrelerinin oluşmasına olanak sağlar.

Alfa hidroksi asitler (AHA'lar), tek bir kimyasal madde değil, bir bileşik kategorisini temsil eder; AHA'ların tamamı için tek bir CAS numarası yoktur.

Glikolik Asit: 79-14-1
Laktik Asit: 50-21-5 (Genel / DL-karışım), 79-33-4 (L-laktik asit), 10326-41-7 (D-laktik asit)
Mandelik Asit: 90-64-2 (Genel / DL-karışım), 611-71-2 (R-enantiomer), 17199-29-0 (S-enantiomer)
Sitrik Asit: 77-92-9 (Susuz), 5949-29-1 (Monohidrat)
Malik Asit: 6915-15-7 (Genel / DL-karışım), 97-67-6 (L-malik asit)
Tartarik Asit: 87-69-4 (L-tartarik asit), 133-37-9 (DL-karışım)

“Alfa hidroksi "Alfa hidroksi asitler (AHA'lar), çeşitli cilt bakım ürünlerinde kullanılan bitki ve hayvan kaynaklı asitler grubudur," diyor cilt uzmanı ve WOW Facial'ın kurucusu Claire Williams.
Suda çözünebilen kimyasal peeling maddeleri doğal veya sentetik olabilir ve birçoğu organik şekerlerden elde edilir - glikolik asit şeker kamışından, laktik asit sütten, malik asit elmalardan ve mandelik asit bademlerden elde edilir.
Alfa hidroksi asitler (AHA'lar), alfa hidroksi asit anlamına gelir. 
AHA'lar, BHA'larla (beta hidroksi asitler) birlikte, güzellik ve cilt bakımında kullanılan iki ana hidroksi asit türüdür - organik olmayan bir asit türü.
Meyve asitleri olarak da bilinen bu asitler, on yıllardır cildin görünümünü ve nemlendirilmesini iyileştirmeye yardımcı olmak için ürünlerde bir bileşen olarak kullanılmaktadır.

Alfa hidroksi asitler (AHA'lar), cildin üst tabakasındaki ölü hücreleri uzaklaştırmaya yardımcı olan kimyasal bir peeling maddesi olarak çalışır. Bu, ince çizgileri yumuşatmaya, cilt dokusunu iyileştirmeye ve lekeleri azaltmaya yardımcı olabilir.
Klinik çalışmalar, Alfa hidroksi asitlerin (AHA'lar) fotoyaşlanmanın etkilerini tersine çevirmede ve ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü, cilt elastikiyetini, tonunu ve nemini iyileştirmede etkili olduğunu göstermiştir.
Bu nedenle, Alfa hidroksi asitler (AHA'lar) yaşlanma karşıtı faydaları, koyu lekelerin görünümünü azaltma ve sivilceye ve akneye eğilimli ciltler için faydaları nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır.

Alfa hidroksi asitlerin (AHA'lar) kullanımının faydaları nelerdir?
Claire, "Alfa hidroksi asitler (AHA'lar) uzun zamandır cilt bakım ürünlerinde kullanılmaktadır ve cilt üzerindeki faydalarıyla ilgili araştırmaların zenginleşmesiyle kullanımları da artmıştır" diyor.
Glikolik ve laktik asitler, kozmetik ürünlerde en yaygın kullanılan Alfa hidroksi asitlerdir (AHA'lar).
Başlıca faydaları arasında görünür güneş hasarını azaltmaya, ince çizgilerin görünümünü yumuşatmaya ve nemlendirmeyi teşvik etmeye yardımcı olmak yer almaktadır.
Claire, "Ancak aynı zamanda ölü cilt hücre katmanlarından kurtulmaya, parlaklığı artırmaya, kuru cildi azaltmaya ve pürüzsüzleştirmeye de yardımcı olabilirler" diyor.
Özetle: Cildin yüzeyinin soyulmasına yardımcı olarak, yeni, daha yumuşak ve daha eşit pigmentli cilt hücrelerinin oluşmasını ve yerlerini almasını sağlarlar.

  • Paylaş !
E-BÜLTEN