Hızlı Arama

ÜRÜNLER

MİRİSTİL LAKTAT

Synonyms: Tetradecyl lactate; Myristyl Lactate; ; Tetradecyl lactate; Myristyl lactate; 1323-03-1; Propanoic acid, 2-hydroxy-, tetradecyl ester; Tetradecyl 2-hydroxypropanoate; UNII-1D822OC34X; Lactic Acid Tetradecyl Ester

Miristil Laktat kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde, nemlendiriciler, temizlik ürünleri ve diğer cilt bakım ürünlerinin yanı sıra makyaj, şampuanlar, saç boyaları ve renkleri ve diğer saç bakım ürünlerinde kullanılır.

Synonyms:
Tetradecyl lactate; Myristyl Lactate; ; Tetradecyl lactate; Myristyl lactate; 1323-03-1; Propanoic acid, 2-hydroxy-, tetradecyl ester; Tetradecyl 2-hydroxypropanoate; UNII-1D822OC34X; Lactic Acid Tetradecyl Ester; Tetradecyl 2-Hydroxypropionate; TetradecylLactate; EINECS 215-350-1; 1D822OC34X; 2-Hydroxypropanoic acid, tetradecyl ester; ACMC-1BVPP; AI3-14482; SCHEMBL15277; 2-HYDROXYPROPANOIC ACID TETRADECYL ESTER; 2-HYDROXYPROPANOIC ACID, TETRADECYL ESTER; ESTER TETRADECYLIQUE DE L'ACIDE HYDROXY-2 PROPANOIQUE; ESTER TETRADECYLIQUE DE L'ACIDE LACTIQUE; LACTATE DE MYRISTYLE; PROPANOIC ACID, 2-HYDROXY-, TETRADECYL ESTER; LACTATE DE TETRADECYLE; LACTIC ACID TETRADECYL ESTER; LACTIC ACID, TETRADECYL ESTER; MYRISTYL LACTATE; TETRADECYL LACTATE; Lactic acid, N-tetradecyl ester; CTK4B7858; DTXSID50862630; KS-000017AM; ANW-19424; MCULE-2532326235; Propanoic acid,2-hydroxy-, tetradecyl ester; W-109659; Q27252270; Myristyl Lactate; Tetra decyl lactate; Myristil Lactate; Tetradesyl lactate; Miristyl Lactate;Tetra desyl lactate; Miristil Lactate; miristil laktat; tetradesil laktat; miristil laktate; tetradesil laktate;  myristil laktat; tetradesil lactat 

MİRİSTİL LAKTAT

MİRİSTİL LAKTAT

Miristil Laktat

Miristil Laktat Nedir?
Glikolik Asit ve Laktik Asit, Alfa Hidroksi Asitler veya AHA'lar olarak da bilinen doğal olarak oluşan organik asitlerdir. Glikolik Asit (Amonyum Glikolat, Sodyum Glikolat) tuzları, Laktik Asit (Amonyum Laktat, Kalsiyum Laktat, Potassiu Laktat, Sodyum Laktat, TEA-Laktat) tuzları ve Laktik Asit (Metil Laktat, Etil Laktat, Butil Laktat) esterleri , Lauryl Lactate, Miristil Laktat, Cetyl Lactate) ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde de kullanılabilir. Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde bu bileşenler nemlendiriciler, temizlik ürünleri ve diğer cilt bakım ürünlerinin yanı sıra makyaj, şampuanlar, saç boyaları ve renkleri ve diğer saç bakım ürünlerinde kullanılır.

Miristil Laktat kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde neden kullanılır?
Glikolik Asit, Laktik Asit ve bunların tuzları ve esterleri için aşağıdaki işlevler bildirilmiştir.

Tamponlama ajanı - Amonyum Laktat, Potasyum Laktat, Sodyum Laktat
Kozmetik büzücü - Kalsiyum Laktat
Eksfoliye Edici - Glikolik Asit, Laktik Asit, Amonyum Glikolat, Amonyum Laktat, Kalsiyum Laktat, Potasyum Laktat, Sodyum Laktat
Nemlendirici - Laktik Asit
pH ayarlayıcı - Glikolik Asit, Laktik Asit, Amonyum Glikolat, Sodyum Glikolat
Cilt bakım maddesi - yumuşatıcı - Lauryl Lactate, Miristil Laktat, Cetyl Lactate
Cilt bakım maddesi - nemlendirici - Laktik Asit, Amonyum Laktat, Potasyum Laktat, Sodyum Laktat, TEA-Laktat
Cilt bakım maddesi - muhtelif - Laktik Asit
Çözücü - Metil Laktat, Etil Laktat, Butil Laktat
Bilimsel gerçekler:
Glikolik Asit ve Laktik Asit, alfa hidroksi asitlerdir (AHA'lar). Ya doğal olarak meydana gelebilir ya da sentetik olabilirler. Genellikle cildin genel görünümünü ve hissini iyileştirmeyi amaçlayan ürünlerde bulunurlar. Glikolik asit, grup dışında en yaygın kullanılanıdır ve genellikle şeker kamışından üretilir. Esas olarak sütten ve kökenlerinden elde edilen laktik asit, derisinde ekşi süt kullandığı iddia edilen Kleopatra'ya kadar izlenebilir.

MİRİSTİL LAKTAT
MİRİSTİL LAKTAT şu şekilde sınıflandırılır:
Yumuşatıcı
Cilt bakımı
CAS Numarası 1323-03-1
EINECS / ELINCS No: 215-350-1
COSING REF No: 35457
Kimya / IUPAC Adı: Tetradesil laktat

Miristil laktat
Cilt üzerindeki yumuşatıcı etkileri (yumuşatıcı) ile cilde ve saça parlaklık verir. Şampuanlarda, rujlarda ve çeşitli kremlerde baz ajan olarak kullanılır.

Setil Laktat ve Miristil laktat, laktik asit ve setil veya miristil alkolün esterleridir. Çok çeşitli kozmetik ürünlerde kullanılırlar.
maksimum% 25 konsantrasyon. Cetyl Lactate'in akut oral LD50'sinin, sıçanlarla yapılan çalışmalardan 20 gfkg'dan daha büyük olduğu tahmin edilmektedir. Draize tahriş testlerinde, Cetyl Lactate'in tavşan derisini minimum düzeyde tahriş edici olduğu ve tavşan gözlerini tahriş edici olmadığı veya yalnızca hafif tahriş edici olduğu gösterilmiştir. % 25'te Cetyl Lactate, 30 günlük bir tavşan derisi tahrişi çalışmasında hiçbir toksisite veya tahriş belirtisi göstermedi. Setil laktatın,% 5'e varan konsantrasyonlarda insan cildini minimum düzeyde tahriş edici ve hassaslaştırmadığı bulunmuştur. Myristyl laktatın akut oral ID50 değerinin, sıçanlarla yapılan çalışmalardan 20 g / kg'dan daha büyük olduğu tahmin edilmektedir. Draize birincil cilt tahrişi testlerinde miristil laktatın minimum düzeyde tahriş edici olduğu gösterilmiştir, ancak çelişkili bir çalışma seyreltilmemiş Myristyl laktatın orta derecede tahriş ürettiği sonucuna varmıştır. Draize tavşan gözü tahriş testlerinde herhangi bir oküler tahriş belirtisi göstermedi. Hafif tahriş, modifiye edilmiş bir Draize tavşan derisi tahriş testindeki bir formülasyonla ortaya çıkarılmıştır. Aynı formülasyonun, tekrarlanan bir insan hakaret yama çalışmasında tahriş edici olmadığı ve hassaslaştırıcı olmadığı bulunmuştur. Mevcut bilgilere dayanılarak, Cetyl lactate ve Miristil Laktat'in mevcut kullanım uygulamalarında güvenli olduğu sonucuna varılmıştır.

Miristil Laktat: Miristil Laktat, doğal veya sentetik miristil alkol ve laktik asidin katalize edilmiş bir reaksiyonu ile üretilen esterdir. Reaksiyon ile üretilen ester, herhangi bir katalizör ve reaksiyona girmemiş laktik asidi uzaklaştırmak için yıkanır. Nihai ürün ayrıca alkali ile yıkanır ve nötrleştirilir.

Miristil Laktat: Miristil Laktat, beyaz ila sarı bir sıvı veya yumuşak bir katıdır. Bir hidroksil grubu bulunduğundan, bu bileşen özellikle etil alkol ve izopropil alkol içinde çözünür. Mineral yağda dağılabilir ve su ve gliserin içinde çözünmez. ") Miristil Laktat'in bazı kimyasal ve fiziksel parametreleri için ölçülen değerler aşağıda listelenmiştir.

25 ° C'de Özgül Ağırlık 0,892-0,904
Titre 11 "-1 4 ° C
Sabunlaşma Değeri 166-1 85
Ester Değeri 166-1 85
Asit Değeri maksimum 3
İyot Değeri 1.0 maksimum

Reaktivite Esterler nükleofilik sübstitüsyona uğrar. Tipik ester reaksiyonları arasında asidik hidroliz, alkalin hidroliz, amonoliz, transesterifikasyon ve alkollere indirgeme yer alır. (’) Analitik Yöntemler Setil Laktat ve Miristil Laktat, standart IR pectra ile yakın eşleştirme yoluyla pozitif olarak tanımlanabilir. (~, ~)
İnce tabakalı kromatografi tanımlaması için bir yöntem de tarif edilmiştir. (*) Impurities 'Cetyl Lactate: Ticari Cetyl Lactate'de belirtilmemiş miktarlarda miristil ve / veya stearil laktat bulunabilir. Aynı zamanda maksimum 0.1 '/ o kül konsantrasyonu da içerebilir. (') Miristil laktat: Başlangıç ​​malzemelerinin saflığına bağlı olarak, ticari Miristil Laktat'de belirtilmemiş miktarlarda desil, lauril ve / veya setil laktat bulunabilir. ( 4) KOZMETİKTE KULLANIM AMACI VE SIKLIĞI Setil Laktat ve Miristil Laktat, fiziksel özelliklerinden dolayı kozmetik formülasyonlarda kullanılmaktadır. Oda sıcaklığında bir katı olan Cetyl Lactate, cilde uygulandığında sıvılaşır. Miristil Laktat, oda sıcaklığında sıvı haldeyken, bu sıcaklığın hemen altında yumuşak bir katı haline gelir. Bu laktat esterleri yağsızdır, yağsızdır ve kurutmaz. Kayganlaştırıcı, yumuşatıcı ve tekstüre edici işlevlerini yerine getirirken, aynı zamanda cilde ve saça ipeklik, parlaklık ve bir dereceye kadar su geçirmezlik kazandırırlar. Kremsi ruj üretiminde yaygın olarak kullanılırlar ve% 0,5-2 oranlarında aluminyum tuzu antiperspirantın yapışkanlığını azaltırlar ^ '^' ^) Ne Cetyl ne de Miristil Laktat 52 günlük bir sürede polistiren ile reaksiyona girmedi, kozmetik ürünlerin paketlenmesinde yaygın olarak kullanılan bir materyal. (10) Laktatlar ve diğer bileşenler arasında herhangi bir etkileşim olduğunu gösteren hiçbir kanıt mevcut değildi. Setil Laktat ve Miristil Laktat, çok çeşitli ürün formülasyonlarında kullanılmaktadır. Her ön ayarlı konsantrasyon aralığı için rapor edilen ürün tipleri ve formülasyonların sayısı Tablo l'de listelenmiştir. (Ll) Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından sağlanan kozmetik ürün formülasyonu bilgisayar çıktısı, bu tür verilerin gönüllü olarak dosyalanması yoluyla derlenir. Federal Düzenlemeler Kanunun (1979) Başlık 21 bölüm 720.4'e göre. İçerikler, belirli ürün tipi kategorileri altında belirtilen konsantrasyon aralıklarında listelenmiştir. Bazı kozmetik bileşenler imalatçı tarafından% 100'den daha az konsantrasyonda sağlandığından, kozmetik formülatör tarafından bildirilen değer, bitmiş üründe bulunan gerçek, etkili konsantrasyonu mutlaka yansıtmayabilir; Böyle bir durumda etkili konsantrasyon, FDA'ya bildirilenin bir kısmı olacaktır.

miristil laktat
Moleküler FormülC17H34O3
Ortalama kütle 286.450 Da
Monoizotopik kütle 286.250793 Da
ChemSpider Kimliği58225

Miristil laktat yoğunluğu: 0,9 ± 0,1 g / cm3
Miristil laktatın Kaynama Noktası: 760 mmHg'de 330.0 ± 10.0 ° C
Miristil laktatın Buhar Basıncı: 25 ° C'de 0,0 ± 1,6 mmHg
Miristil laktatın Buharlaşma Entalpisi: 66.3 ± 6.0 kJ / mol
Miristil laktatın Parlama Noktası: 147.1 ± 7.0 ° C
Miristil laktatın Kırılma İndeksi: 1.454
Miristil laktatın Molar Kırılması: 84.1 ± 0.3 cm3
Miristil laktatın #H bağ alıcıları: 3
# H miristil laktat bağ donörleri: 1
# Miristil laktatın Serbest Dönen Bağları: 15
# 5 miristil laktat ihlali kuralı: 1
Miristil laktatın ACD / LogP'si: 6.19
Miristil laktatın ACD / LogD'si (pH 5.5): 6.38
Miristil laktatın ACD / BCF (pH 5.5): 41322.68
Miristil laktatın ACD / KOC (pH 5.5): 70121.46
Miristil laktatın ACD / LogD'si (pH 7.4): 6.38
Miristil laktatın ACD / BCF (pH 7.4): 41322.59
Miristil laktatın ACD / KOC (pH 7.4): 70121.30
Miristil laktatın Polar Yüzey Alanı: 47 Å2
Miristil laktatın polarize edilebilirliği: 33.3 ± 0.5 10-24cm3
Miristil laktatın Yüzey Gerilimi: 33.6 ± 3.0 dyne / cm
Miristil laktatın Molar Hacmi: 310,5 ± 3,0 cm3


Miristil laktatın Moleküler Ağırlığı: 286,4 g / mol PubChem 2.1 tarafından hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın XLogP3-AA'sı: 6.5 XLogP3 3.0 ile hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın Hidrojen Bağ Donör Sayısı: 1 Cactvs 3.4.6.11 tarafından hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın Hidrojen Bağı Kabul Eden Sayısı: 3 Cactvs 3.4.6.11 tarafından hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın Döndürülebilir Bağ Sayısı: 15 Cactvs 3.4.6.11 tarafından hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın Tam Kütlesi: 286.250795 g / mol PubChem 2.1 tarafından hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın monoizotopik kütlesi: 286.250795 g / mol PubChem 2.1 ile hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın Topolojik Polar Yüzey Alanı: 46.5 Ų Cactvs 3.4.6.11 tarafından hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın Ağır Atom Sayısı: 20 PubChem tarafından hesaplanmıştır
Miristil laktatın Resmi Yükü: 0 PubChem tarafından hesaplanmıştır
Miristil laktatın karmaşıklığı: 216 Cactvs 3.4.6.11 tarafından hesaplanmıştır (PubChem sürümü 2019.06.18)
Miristil laktatın İzotop Atom Sayısı: 0 PubChem tarafından hesaplanmıştır
Tanımlı Atom Stereocenter Miristil laktat Sayısı: 0 PubChem tarafından hesaplanmıştır
Tanımsız Atom Stereocenter Miristil laktat Sayısı: 1 PubChem tarafından hesaplanmıştır
Tanımlı Bağ Stereocenter Miristil laktat Sayısı: 0 PubChem tarafından hesaplanmıştır
Tanımsız Bağ Stereocenter Miristil laktat Sayısı: 0 PubChem tarafından hesaplanmıştır
Miristil laktatın Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1 PubChem tarafından hesaplanmıştır
Bileşik miristil laktatın kanonikleştirilmiştir: evet

Miristil Laktat : Miristil laktat comedogenic bir maddedir yani bu madde herhangi bir ürün içinde mevcut ise,bu akne eğilimli cilt üzerinde sivilceye neden olabilir. 

  • Paylaş !
E-BÜLTEN